ОУ „Свети княз Борис I” отбелязва 118 години от създаването си.

С редица интересни събития, посветени на знанието, креативността и забавлението, ОУ „Св. княз Борис I” – гр. Бургас отбелязва 118 години от създаването си. Образователната институция пази гордо своите традиции и история, като и днес не отстъпва от мисията си да осигурява качествено и модерно образование. Свидетелство за това е обичта и доверието на поколения бургазлии.

Учебното заведение кани всички свои настоящи и бъдещи възпитаници, родители, приятели и съмишленици да споделят знания, творчески умения и вдъхновение, като се включат в някоя от следните инициативи:

1. Детски конкурс, посветен на 118-годишнината на ОУ „Св. княз Борис I”:

Право на участие имат всички деца в подготвителна група от детските градини на територията на община Бургас.

За участие изпратете видеоклип на изпълнение на любима песен, стихотворение или танц на email: reporter_oukniazboris@abv.bg.

Краен срок: 19 април 2024 г.

1. Училищно състезание „Бъди грамотен“

Право на участие имат учениците от начален етап на ОУ „Св. княз Борис I”. Състезанието ще се проведе в три категории:

– Краснопис – за учениците от I клас;

– Четивна техника – за учениците от II клас;

– Рецитал – за учениците от III и IV клас.

За да участват в категория „Рецитал“, учениците трябва да изпратят видеоклип на свое рецитаторско изпълнение на стихотворение от бургаски поет.

2. Училищен конкурс „Аз и моето училище“

Право на участие имат всички ученици от прогимназиален етап на ОУ „Св. княз Борис I”, разпределение в следните категории:

– Рисунка – за учениците от V и VI клас;

– Мултимедийна презентация на тема „Св. княз Борис I – покръстител и обединител на българите“ – за учениците от V и VI клас;

– Есе на тема „Най-важният урок, който научих в училище“– за учениците от VII клас.

Творбите и проектите си изпращайте на email: reporter_oukniazboris@abv.bg. Краен срок: 19 април 2024 г.

На 25 април 2024 г. от 16:00 ч. в двора на ОУ „Св. княз Борис I” ще се проведе празнично тържество с много изненади за деца, родители и гости. В него ще вземат участие творческите школи към училището. Ще бъдат представени и наградени официално победителите от обявените конкурси. Всички децата ще имат възможност да се включат в интересни творчески работилнички, както и разнообразни спортни игри.

Add your thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked *